Materiál | litina |
Požadované vlastnosti | Indukční ohřev |
Objem | 0,25 l |
Hmotnost | 1 kg |
Průměr | 10 cm |
Barva | černá |
Vhodné pro | klasické sporáky + indukce |
Vhodné do myčky | ano |
Vhodné do trouby | ano |
Výrobce | Staub |
POPIS Litinový set na čokoládové fondue od výrobce Staub obsahuje litinový** hrnec na fondue, podstavec, 4 servírovací vidličky a 1 čajovou svíčku** . Nádoba na fondue je vyrobena ze** smaltované litiny** , která má opravdu dlouhou životnost, rovnoměrně vede teplo a dlouho jej udržuje, je odolná proti poškrábání a smaltovaná vrstva** zabraňuje připalování čokolády** .
Dno kotlíku umožňuje používání na všech typech vařičů včetně indukce a můžete ho také rozehřát v troubě nebo pomocí podstavce a čajové svíčky. Můžete čokoládu rozehřát na sporáku nebo v troubě a pak už jen čajovou svíčkou udržovat optimální teplotu pro správnou konzistenci čokolády. Nádoba na fondue je vhodná do myčky na nádobí a snadno se čistí .
Tento fondue set je vhodný pro přípravu čokoládového fondue až pro 4 osoby . Do rozpuštěné čokolády doporučujeme namáčet čerstvé jahody či jiný druh ovoce podle chuti. Můžete však vyzkoušet i méně známé sýrové fondue (místo čokolády použijete sýr, do kterého namáčíte například kousky masa). Netradiční občerstvení na rodinnou oslavu, párty nebo večírek.
TIP: Pro přípravu čokoládového fondue doporučujeme použít kvalitní čokoládu do fontány.
Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.
</p> SPECIFIKACE <p>Balení obsahuje:
1 x litinová nádoba na fondue
1 x podstavec
4 x servírovací vidlička
1 x čajová svíčka
Průměr: 10 cm
Objem : 0,25 l
Hmotnost: 1 kg
Materiál : smaltovaná litina, dřevo (rukojeti vidliček)
Barva : černá
Záruka: doživotní na výrobní vady hrnce na fondue, na ostatní části 2 roky
VÝHODY A NEVÝHODY
<table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Nádoba
na fondue je vyrobena ze smaltované litiny, která skvěle vede
teplo , má dlouhou životnost, je odolná proti poškrábání a
korozi.
Smaltovaná vrstva zabraňuje připalování čokolády nebo sýra.
Lze rozehřát na všech typech vařičů včetně indukce i v troubě.
Možnost mytí v myčce na nádobí.
Součástí balení je fondue hrnec, podstavec, 4 servírovací vidličky,
čajová svíčka.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Vyšší
pořizovací cena.
Nádoba na fondue je díky použitému materiálu těžká.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné na sporák : plynový, elektrický, sklokeramickou desku,
indukci
Vhodné do trouby: Ano
Vhodné do myčky : Ano
</p> CO JE FONDUE? <p>Slovo** fondue** pochází z francouzštiny a znamená tavená . Toto slovo se vyslovuje [fondü]. Původně bylo sýrové fondue – sýr roztavený nad ohněm a vzniklo v Savojsku ve francouzské části Švýcarska, kde je nyní fondue národním pokrmem. Do rozpuštěného sýra se namáčí maso nebo kousky pečiva. Dnes existuje i čokoládové fondue – do rozpuštěné čokolády se namáčí kousky čerstvého ovoce jako jsou například jahody, hrozny, banány apod.
Čokoláda se rozpustí ve vodní lázni, sýr v kastrůlku na sporáku . Doporučujeme používat na čokoládové fondue kvalitní čokoládu určenou k přípravě čokoládové fontány. Můžete použít hořkou s vysokým obsahem kakaa, jemnou mléčnou nebo lahodnou bílou čokoládu, záleží na vašich preferencích. Sýr rovněž používejte** kvalitní s výraznější chutí** jako například gruyère, ementál, raclette atd. Můžete použít i několik druhů sýrů, přidat koření nebo třeba česnek.
Pod nádobou na fondue je svíčka nebo kahan , který zahřívá rozpuštěnou čokoládu nebo sýr,** udržuje optimální teplotu a konzistenci** . Hosté si pak namáčejí ingredience podle typu fondue pomocí servírovacích vidliček . Jedná se o ideální občerstvení na rodinných oslavách, párty , formálních i neformálních** večírcích** . Fondue sblíží a zabaví. Navíc své hosty příjemně překvapíte něčím novým a netradičním. Můžete zkoušet nové kombinace a poznávat nové chutě.
</p> RECEPT NA ČOKOLÁDOVÉ FONDUE <p>500 – 600 g kvalitní čokolády do fontány (doporučujeme vysokoprocentní, ale kdo má rád může použít mléčnou či bílou čokoládu), 1 – 1,2 kg čerstvého ovoce (jahody, banány, hrozny atd.), 100 g para ořechů – volitelné
Postup:
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
</p> RECEPT NA SÝROVÉ FONDUE <p>500 g švýcarského sýra, např. gruyère (hrubě nastrouhaného, naloupaného na tenké plátky nebo drobně nakrájeného), 500 g sýra typu ementál (nastrouhaného), 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička strouhaného muškátového oříšku, ½ lžičky mletého bílého pepře, asi 300 ml suchého bílého vína, 3 velké stroužky česneku, jemně nasekané, 1 bageta nebo žitný chleba (nakrájený na kostičky), okurčičky, nakládaná zelenina k přikusování a bílé víno k zapíjení
**Postup:
** 1. V míse promíchejte oba sýry, mouku a koření. V silnostěnném těžkém kastrůlku uveďte na mírném plameni k varu většinu vína s česnekem. Po hrstech zašlehávejte sýr a nechte ho na mírném plameni za stálého míchání rozpustit. Po každé várce prošlehejte dohladka. Je-li třeba, přidávejte po lžících zbylé víno. Přesuňte do nádoby na fondue a udržujte teplé.
2. Nádobu s fondue postavte na stůl nad zapálený hořáček a nechte každého hosta, aby si napichoval na dlouhou vidličku kousky chleba a namáčel je v horkém fondue.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/_yLKTB99oP4“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho
do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Staub nebo na podobné produkty dalších značek.